Zelf AangebrachteVoorzieningen (ZAV)

Opgelet!
Hebt u aan uw huurwoning iets verandert, bijvoorbeeld een serre aangebouwd, een slaapkamer groter gemaakt (zodat bijvoorbeeld een driekamerwoning een tweekamerwoning is geworden), een nieuwe keuken geïnstalleerd of dure tegels aangebracht? Dit valt onder de regeling Zelf Aangebrachte Voorzieningen (ZAV).

Dan kunnen er bij het beëindigen van het huurcontract of de verduurzaming van uw woning vervelende consequenties ontstaan. Als u het zonder schriftelijke toestemming heeft gedaan, kunnen de kosten om de woning in oude staat terug te brengen geheel voor uw rekening komen. Ook als u wel toestemming heeft gehad, maar geen schriftelijk bewijs kunt overleggen, komt het geheel voor uw rekening.

De vorige eigenaar van de huurwoningen in Zandvoort Woonstichting ‘De Key’ heeft vaak toestemming gegeven, zonder hiervan een schriftelijk bewijs af te geven. Wij raden daarom alle huurders aan, die een Zelf Aangebrachte Voorziening hebben en hier geen schriftelijk bewijs van hebben, dit te melden bij Pré Wonen. Een bouwkundig inspecteur kan dan (onder bepaalde voorwaarden) de ZAV alsnog legaliseren. Dit kan U een hoop geld schelen! Pré Wonen heeft bij beëindiging van het huurcontract of de verduurzaming van uw woning een vergoedingenbeleid. De vergoeding houdt rekening met onder andere de afschrijftijd van de ZAV.