Het verduurzamen van de woningen in de A.J. van de Moolenstraat en Hasebroekstraat

Pré Wonen wil eind 2028 geen woningen meer hebben in Zandvoort met een energielabel E-, F- of G.
Daarom verduurzaamt Pré Wonen al deze woningen tot label D of hoger. Er wordt begonnen met de woningen in de A.J. van de Moolenstraat en Hasebroekstraat. Het project wordt uitgevoerd door Bouwgroep Coen Hagedoorn.

Het goede nieuws is dat de huren door deze verduurzaming niet worden verhoogd. Wel zullen de werkzaamheden enige overlast geven. Om deze overlast tot een minimum te beperken is een plan opgesteld: Het Sociaal Projectplan. Het belangrijkste doel van dit plan is bescherming en zekerheid te geven tijdens de werkzaamheden.

Spouwmuur

De spouwmuur wordt van buitenaf gevuld met isolatiemateriaal. Hierdoor ontsnapt er minder warmte uit de woning en wordt het wonen comfortabeler. Bij een onderzoek zijn er geen vleermuizen aangetroffen. Deze werkzaamheden gebeuren van buitenaf, zodat de overlast tot een minimum beperkt blijft.

Dakisolatie

De daken worden wel van binnenuit geïsoleerd. Ook hierdoor ontsnapt er minder warmte uit het huis en wordt er bespaart op energie. Door het gebruik van dikke isolatiematerialen kunnen de afmetingen van de zolderkamers iets verminderen.

HR++ glas

De ramen worden vervangen door HR++glas. Dit glas heeft nog een hogere isolatiewaarde dan dubbel glas. Er worden nieuwe zelfregulerende ventilatieroosters geplaatst, die zelf voor een deel sluiten met harde wind en zelf weer open gaan. De aluminiumvensters worden niet vervangen. Ze worden wel kierdicht gemaakt, zodat er geen tocht kan ontstaan. Ook wordt het hang en sluitwerk van de ramen en deuren goed geïsoleerd.

Mechanische Ventilatie

In iedere woning komt een nieuw ventilatiesysteem. Dit systeem is energiezuinig en regelt automatisch de vocht en aanwezigheid van CO2 in de woning. Ook is het systeem geluidsarm. Het systeem werkt automatisch maar in de badkamer en keuken kan het handmatig bediend worden.

Overlast

Door de werkzaamheden zal er enige overlast ontstaan. De werkzaamheden starten om 7.30 tot 16.00 of korter. Er zal geluidsoverlast kunnen voorkomen, maar ook stofoverlast door boor, reparatie, schuur en breekwerkzaamheden. Tijdens een huisbezoek krijgt u meer informatie over welke spullen in de weg staan en of er planten of struiken in de tuin (tijdelijk) verplaatst moeten worden. De werkzaamheden duren 10 tot 20 dagen per woning.

Informatieboekje

Door Pré Wonen en Bouwgroep Coen Hagedoorn is een informatieboekje beschikbaar, waarin verdere inlichtingen staan over het stappenplan en de vergoedingen bij eventuele beschadigingen en nog veel meer.